parkeren

Vrij parkeren in Grou

De gemeente heeft een duidelijk en herkenbaar parkeer beleid in het oude Grou, “ op papier”.

“ Op papier” klopt alles en de ambtenaren verantwoordelijk voor parkeerbeleid zullen ongetwijfeld de gemeenteraad ook passend antwoorden als er vragen worden gesteld.

“Op papier” en met de bebording is niets mis, in tegendeel, de borden laten niets ter twijfel over. Waar het mis gaat is de handhaving, want die is er doodeenvoudig niet. Op dinsdagavond was niet handhaving aanwezig maar reed de politie, prachtig vastgelegd op de foto, zijn rondje Grou, passeerde foutgeparkeerde auto’s en u raadt het al, men reed rustig door.

Het watersport seizoen is afgelopen weekend geopend, zo meteen neemt het volume mensen en auto’s toe. Dat betekent dat ‘s-avonds de brandstofpomp bij Anja aan de steiger weer wordt bevoorraad door een grote tankauto. Ziet u dat al voor zich als de Gedempte Haven vol geparkeerde auto’s staat ondanks dat er voor de hele straat een parkeerverbod geldt!?

“ Op papier klopt het,” helaas weten wij beter en ervaren dagelijks als bewoners  van oud Grou hoe falend handhavingsbeleid er uit ziet. Het is ronduit rampzalig.