p

Parkeerprobleem Oud Grou vraagt met spoed structurele oplossing.

Voor de scholen in het Noorden beginnen de schoolvakantie’s aankomende vrijdag, ze zijn de laatste regio die dan vrij krijgt en daarmee zitten we meteen in het hoogseizoen. Een seizoen die zonovergoten is en maakt dat veel Nederlanders de vakantie in eigen land/regio doorbrengen. Grou staat daarmee aan het begin van wat mogelijk een druk watersportseizoen zal worden. Voor de boten kent Grou inmiddels geweldige voorzieningen zoals nieuwe steigers en toiletgelegenheden. Voor de watersporter is Grou een dorp om gastvrij naar toe te gaan.

Hoe anders is dat inmiddels voor gasten per auto of voor bewoners in Oud Grou. Ondanks het nieuwe parkeerterrein op het voormalige Poeisz supermarkt terrein, extra parkeer ruimte bij het Groene bruggetje (prima inzet Pleatslik belang) en de parkeerruimte bij het park. Een parkeerplek vinden is een hele klus geworden. Zeker nu er veel bouwactiviteiten zijn en er begonnen is met voorbereidingen voor het aanleggen van nieuwe riolering. Het vernieuwde Harbertsma’splein is prachtig geworden maar heeft parkeerruimte ingeleverd en als de bussen gasten komen brengen voor jeugdherberg/Stay o kay dan kunnen ze die niet meer afzetten bij de herberg en zijn de chauffeurs genoodzaakt een plek te zoeken bij bv de nieuwe Poiesz supermarkt en zorgen daarmee voor opstoppingen in de Parkstraat.

Er worden mooie plannen voor Grou gerealiseerd maar men lijkt met te weinig visie te bouwen waarin rekening wordt gehouden met parkeren en overlast voor bewoners.

Er ligt voor de Gemeente en ondernemers/middenstand Grou een enorme uitdaging om met het hoogseizoen voor de deur op zoek te gaan naar structurele oplossingen. Mogelijk kan gedacht worden aan parkeren op het voormalige Halbertsma-terrein waar mensen met b.v. een pontje kunnen worden overgezet. Durven kiezen voor de voldoende ruimte voor bewoners en ruimte creƫren voor gasten. Nu niets doen is beiden ernstig tekort doen.