Mijlpaal in de slotfase

Maandag 22 januari was een hoogtepunt voor de eerste huiseigenaren in de Noorderdwars. Enkele oud bewoners konden op deze dag na lange afwezigheid de sleutel van hun nieuwe woning in ontvangst nemen. De overige huiseigenaren krijgen in de loop van deze week de sleutel. De huurders worden vanaf 6 februari welkom geheten.

Het venijn zat in de staart zou je kunnen zeggen. In Oktober/ November was het oorspronkelijke plan dat de woningen opgeleverd zouden worden. De bouwwerkzaamheden liepen vertraging op en ook het werk van de nutsbedrijven lieten langer op zich wachten dan was voorzien. Het weer maakte met name de straat werkzaamheden lastig en ook gesprongen waterleidingen hielpen niet mee.

De straat is nu nog voor een deel onbegaanbaar en voor de vaste achtergebleven bewoners een ware beproeving. Maar het licht gloort aan de horizon en een hele belangrijke stap is vandaag wel gezet.

Het hele project werd in 2013 in gang gezet. Er werd toen wel eens gekscherend gerefereerd aan 2018, culturele hoofdstad, daar kunnen we wel aan meedoen met de Noorderdwars. Het is inmiddels 2018, met de opening van culturele hoofdstad voor de deur, en de Noorderdwars in de afrondende fase.