Druk zomerseizoen voor Grou

Dat vele landgenoten de zomervakantie in eigen land doorbrengen is in Grou en zeker in oud Grou goed te merken. Veel toeristen doen het dorp per auto, fiets, boot en camper aan. Soms rijdt een niets vermoedende camper door tot in het centrum om vervolgens muurvast te komen staan. Daarnaast is het extra oppassen geblazen omdat toeristen doorgaans midden op de doorgaande weg lopen.

De rioleringswerkzaamheden zijn in het dorp nog niet afgerond. Dit is erg jammer omdat andere werkzaamheden daardoor op zich laten wachten. Het parkeren is al jaren een missie op zich maar dit jaar een ongekend groot probleem. Omdat de bebording niet klopt is van handhaving nauwelijks tot geen sprake. Dat dit tot extreme situaties leidt (ondanks de wel aanwezige verboden te stoppen borden) laten bijgevoegde foto’s goed zien, de beelden spreken voor zich.

Het centrum zou enorm geholpen zijn met meer daadkrachtig optreden. Het parkeren of soms het eenvoudig achterlaten van een auto op plekken waar een bewoners vergunning voor nodig is of waar alleen bewoners in mogen rijden, zou optreden verdienen.

Bij de ontwikkeling van de Volmawei is door bewoners aangegeven grote parkeerproblemen te voorzien. Met deze informatie is weinig gedaan. Sommige nieuwe woningen hebben minimale parkeercapaciteit maar wel meerdere auto’s op naam staan. Ook komt het voor dat bewoners van het appartementen complex hun auto op het parkeerterrein zetten en hun garage en de oprit ervan niet gebruiken. Ook deze ontwikkeling verdient de nodige aandacht van beleidsmakers.

Naast het ontwikkelen van nieuwe plannen moeten ook de ontstane problemen worden opgelost, dit kun je moeilijk bij de bewoners neerleggen die er al jaren wonen.

Wat verder nog opgemerkt moet worden, is dat sommige straten alleen bestemd zijn voor bestemmingsverkeer. Controle hierop heeft nog nooit plaatsgevonden.

En wat in de parkeerproblematiek ook een rol van betekenis speelt, is de enorme schaalvergroting van het nieuwe Theehuis, die in terrasomvang bijna verdubbeld is.

In oud Grou is van groen nauwelijks meer sprake. De foto voor de ontwikkeling van de Volmawei laat zien wat een enorme aderlating dat is geweest. Er is tot op heden van het ooit bedachte groene plan nog niets uitgevoerd.

 

Een suggestie voor het plein bij het nieuwe appartementencomplex kunnen verrijdbare plantenbakken zijn.